© Wanda Tuerlinckx, FFN 2019
© Paul Blanca, FFN 2019

OPEN CALL

inzenden t/m 30 april 2021

Het FotoFestival Naarden nodigt professionele fotografen uit werk in te sturen voor de komende editie. Met ‘professionele fotografen’ bedoelen we fotografen die een beroepsopleiding in de fotografie hebben gevolgd, die een expositie hebben gehad en/of die lid zijn van een vakvereniging (zoals DuPho). Het festival nodigt fotografen uit om aansluiting te zoeken bij het centrale thema.

 

DOCUMENTAIR ÈN KUNSTZINNIG - INNOVATIE EN VERBREDING

Het festival toont fotografie die trouw is aan de basisprincipes van schoonheid en kunstzinnigheid. Juist op dit snijvlak van documentaire en kunstzinnige fotografie kunnen meer bezoekers aan het denken worden gezet en hun visie op de actualiteit ontwikkelen. We dagen inzenders uit om niet alleen de traditionele fotografie te tonen, maar juist ook tot die keuzes te komen waarbij het autonome beeld de kijker prikkelt en verrast.

Het Thema: Permanent Vacation

De vacation in de titel verwijst niet naar de jaarlijkse windstilte die lichamelijke ontspanning en geestelijke rust en reiniging biedt. In plaats van de staat van rust die ontstaat als de 'out of office'-reply wordt aangezet, is Permanent Vacation een levenshouding en een strategie van onafhankelijkheid.

Lees hier over het thema van FFN 2021

Meedoen

Om mee te kunnen doen heb je een account nodig. Hier kan je een account aanmaken. Als je een account aanmaakt (registreert), ontvang je een activatie e-mail. N.B. deze kan in je spamfilter terechtkomen!  Een uitleg over de procedure van de inschrijving en de daaraan verbonden kosten vind je op deze pagina voorwaarden voor deelname of door hier te klikken.

Bijdrage in de kosten

Voor iedere inschrijving wordt een bijdrage in de kosten van € 35,00 gevraagd. Het opzetten en uitvoeren van een festival kost erg veel tijd en geld. Het FFN is een vrijwilligersorganisatie die volledig afhankelijk is van sponsorgelden, een aantal subsidies en de verkoop van entreekaarten. Het zal je niet verbazen dat het niet makkelijk is de begroting voor het FFN altijd helemaal rond te krijgen. Tot nu toe is dat gelukt, mede met jullie hulp. Daarom vragen wij ook deze keer weer een bescheiden bijdrage voor de inschrijving. Je krijgt er in ieder geval 1 gratis toegangskaart voor, ter waarde van € 19,50 euro.

Beoordeling

De inzendingen worden geselecteerd door de hoofdcuratoren Koos Breukel en Hedy van Erp, bijgestaan door gastcuratoren.

De gastcuratoren worden nog bekendgemaakt.
Top